Logo Meer over wijn weten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online wijncursus wijnvignet SDEN-1

Aanmelden is niet meer mogelijk

Deze cursus is erop gericht om jou kennis te laten maken met wijn. Door deel te nemen aan de Online wijncursus Wijnvignet SDEN-1 leer jij de basis over wijn. Bovendien leer jij over de verschillende wijngebieden en leer jij wijnen te herkennen. Daarnaast bereiden wij jou voor op deelname aan het landelijke examen. Niet alleen weet jij na deelname iets meer over wijnen. Ook kun jij jouw kennis verbinden aan een heus diploma: het wijnvignet.

Hoe werkt het

Na ontvangst van jouw aanmelding voor deelname krijg jij van ons een aantal mooie proefwijnen thuisgestuurd. Vervolgens ontvang jij wekelijks een unieke link via Microsoft Teams om deel te nemen aan de online wijncursus wijnvignet SDEN-1. Op de juiste datums en tijdstippen (2 avonden vanaf 19:30 uur) klik jij op de unieke uitnodigingslink. Alleen nog zorgen dat de ontvangen flessen wijn, een wijnglas, een karaf water en een bak om in te spugen binnen handbereik staan. Vanaf dat moment vertellen wij precies hoe het verder gaat. Geniet ervan!

Met meerdere personen deze online cursus volgen? Geen enkel probleem! Neem voor aanvang van de cursus contact met ons op, zodat wij jullie de juiste hoeveelheid wijn kunnen toesturen.

Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN)

SDEN ontwikkelt wijnexamens op vijf verschillende niveaus. Van een instapniveau (SDEN-niveau 1) voor mensen die iets meer van wijn willen weten tot en met Magister Vini (SDEN-niveau 5) voor wijnkennis op het hoogste professionele niveau.

SDEN niveau 1 - Wijnvignet

Het examen SDEN-niveau 1, ook wel de Wijnvignet genoemd, is bedoeld voor iedereen die iets meer willen weten over wijn.

Deze cursus vormt het perfecte startpunt voor iedereen die het verschil ziet tussen witte of rode wijn. Voor iedereen die meer wil weten over wijn. Hoe wordt het gemaakt en hoe herken ik wijnen uit bepaalde landen.

Het wijnvignet biedt de perfecte basis voor een vervolgstap naar meer kennis van wijn. Bijvoorbeeld door te starten met een online wijncursus wijnoorkonde SDEN-2. Uiteindelijk kun jij doorgroeien naar Vinoloog of zelfs Magister Vini.

Inhoud - Online wijncursus wijnvignet SDEN-1

In totaal 2 cursusavonden. Echter niet, zoals gebruikelijk, op een locatie ergens in het land, maar in de eigen huiselijke omgeving. Wij nemen jou mee in de wondere wereld van de wijnen. Dit doen wij vanuit passie en kennis. Samen bezoeken wij de belangrijkste wijnlanden in de wereld. Daarbij worden iedere cursusavond een aantal fantastische wijnen geproefd, net zoals bij een cursus op een locatie. Want zeg nou zelf. Wat is een wijncursus zonder proeven?

Deze cursus wordt gehouden op de volgende datums en tijdstippen

Centraal staat bij ons het beleven van plezier. We proeven wijnen, waardoor we deze leren kennen. Vervolgens leren wij over wijn. Wat is wijn en hoe wordt het gemaakt. In een losse en geheel eigen stijl nemen wij jou mee door de theorie. Dat wil zeggen, wij bereiden jou voor wat betreft kennis voor op het landelijke examen (deelname is niet verplicht).

Na jouw deelname aan deze online wijncursus wijnvignet SDEN-1 weet jij iets meer van wijn. Hierdoor kun jij op basis van kleur, geur en smaak al een aantal dingen herkennen. 

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, e-mail of bel ons: 050 – 752 16 82

Aanmelden is niet meer mogelijk