Logo Meer over wijn weten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online workshop Zuid-Afrika

Aanmelden is niet meer mogelijk

Radicaal anders. Barstend van fruitigheid, bekwaam getemperd door eikenhout en met een herkenbare herkomst. Sauvignon van Constantia, Riesling van Elgin, Pinot Noir uit de Walkerbaai, Shiraz uit Wellington, Malbec uit de bergen van Paarl, Pinotage uit Simonsberg en een ongeleide Chenin van de berghellingen van Malmesbury. Allemaal bijzonder en anders dan wat de rest van wereld met de rassen zou doen. Met een duidelijke boodschap: Dis net die begin! Tijdens deze online workshop Zuid-Afrika nemen wij jou mee langs de bekendste streken en druiven langs de kaap in dit prachtige land.

Hoe het werkt

Na ontvangst van jouw aanmelding voor deelname krijg jij van ons een aantal mooie proefwijnen thuisgestuurd. Via Microsoft Teams ontvang jij een unieke link om deel te nemen aan de online workshop Zuid-Afrika. Op de juiste datum en het juiste tijdstip klik jij op de uitnodigingslink. Zorg dat de ontvangen flessen wijn, een wijnglas en een bak om in te spugen binnen handbereik staan. Vanaf dat moment vertellen wij precies hoe het verder gaat. Geniet ervan!

Met meerdere personen deze online cursus volgen? Geen enkel probleem! Neem voor aanvang van de cursus contact met ons op, zodat wij jullie de juiste hoeveelheid wijn kunnen toesturen.

Druiven in Zuid-Afrika

Chenin Blanc ken jij misschien van de Loire in Frankrijk. De Zuid-Afrikaanse Chenin blanc, ook wel Steen genoemd, is met een kleine 20% van de totale aanplant de meest voorkomende druif. Hij heeft zich ontwikkeld tot dé witte druif van het land. De wijn smaakt echt anders van die uit Frankrijk. Bijna altijd droog met milde zuren. Zelden aangetast door botrytis cinerea (edele rotting), die zorgt voor extra suikers.

In het bekende wijngebied Stellenbosch is Cabernet Sauvignon de onbetwiste koning. Maar ook andere, met name internationale, rassen worden meer en meer aangeplant. Te denken aan Syrah (Shiraz), Sauvignon Blanc en Chardonnay. En dan is er uiteraard nog de eigen variëteit: Pinotage. In 1925 gekruist door professor Perold uit de druivenrassen Pinot Noir en Cinsault.

Zuid-Afrikaanse Wijngebieden

De meeste topwijnen zijn altijd uit Stellenbosch en Paarl gekomen, en dat is nog steeds zo. Maar nieuwe streken komen tot stand. De wijngaarden rukken steeds verder op naar het Zuiden. Er staan al wijnstokken bij Elim, dat nog geen 20 kilometer van, Afrika’s meest zuidelijke punt, Kaap Agulhas ligt.

Ten Oosten van Kaapstad liggen bekende oude wijngebieden als Stellenbosch en Franschoek. Pinotagewijn uit het Noorden van Stellenbosch is beroemd. Verder naar het Oosten kom je in Paarl. Langs de kust naar het Noorden ligt het grote gebied met de naam “Swartland”. Dit gebied dat in de winter na een flinke regenbui helemaal zwart kleurt is in de 21e eeuw enorm gegroeid als het gaat om de herkomst van goede wijnen.

Zuidelijk van Kaapstad, op het schiereiland, ligt Constantia. Hier komen droge, verfrissende en minerale Sauvignon Blanc wijnen vandaan. Beroemd echter is Vin de Constance. Een zoete muskaatwijn. Zuidelijk ligt de Cape South-Coast met wijngebieden als Elgin en Walker Bay. De koele omstandigheden zorgen voor o.a. prachtige Chardonnay en Pinot Noir.

Proefwijnen - Online workshop Zuid-Afrika

Geen workshop over wijn, zonder van de wijn te proeven. Na ontvangst van jouw aanmelding (en betaling) voor deze online workshop Zuid-Afrika ontvang jij van ons een aantal wijnen. Wat is er kenmerkend voor Zuid-Afrikaanse wijnen? Wat proef jij en wat zou jij moeten proeven?

Tijdens deze online workshop Zuid-Afrika laten wij jou een aantal héél karakteristieke wijnen proeven. Uiteraard  mogen Steen en Pinotage niet ontbreken. Maar dat Zuid-Afrika meer te bieden heeft. Dat weet jij na deelname aan de workshop als geen ander.

Enkele voorbeelden van wijnen:

Na deelname aan deze online workshop Zuid-Afrika weet jij veel meer over dit bijzondere wijnland. Bovendien herken jij voortaan direct de specifieke kenmerken van Zuid-Afrikaanse wijnen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, e-mail of bel ons: 050 – 752 16 82

Aanmelden is niet meer mogelijk